Welkom op de Lichtstoet site.


Het fenomeen "lichtstoet" in de carnavalswereld van Limburg én Nederland is nog lang niet zo oud, maar ondertussen een waar begrip geworden. Deze stoet wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Lichtstoet Beek.  De praalwagens en lichteffecten welke te zien zijn op carnavalszondag in Beek trekken jaarlijks 20 tot 30.000 bezoekers. En dat terwijl er géén entree gevraagd wordt.


Komt u gerust een keer kijken en ervaar het zelf! Jaarlijks zijn zo'n 35 groepen en wagens te zien. En zoals gezegd: het is geheel gratis !!!

NIEUWS-Updates

23-2-2015: Foto’s staan online!

Via de button Gallery zijn de ook de foto’s van editie 2015 te bekijken!


20-2-2015: Timelapse van Leechsjtoet Live! 2015 klaar

Via de onderstaande link is een timelapse van het gehele event te zien.. Zie het hele feest terug in slechts 32 seconden

20-2-2015: Timelapse van Leechsjtoet Live! 2015 klaar

Via de onderstaande link is een timelapse van het gehele event te zien.. Zie het hele feest terug in slechts 32 seconden!

Timelampse op Youtube.


16-2-2015: Leechsjtoet Live 2015 een groot succes!

De tweede editie van Leechsjtoet Live! en de lichtstoet was zeer geslaagd! Onder het genot van een heerlijk weertje en een drankje genoten vele 1000e mensen van de lichtstoet, het voorprogramma en de schitterende afterparty.

Als organisatie willen we alle bezoekers, sponsoren, vrijwilligers en medewerkers hartstikke bedankten voor hun bijdrage an dit geslaagde feest!

De  opnames zijn via de onderstaande links van L11 te bekijken.

Uitzending Lichtstoet 2015

Uitzending Afterparty 2015


11-2-2015: Lichtstoet en groep ‘t Soppgreun in de Trompetter!

In de carnavals-editie van de Trompetter staat een leuk artikel over Stichting Lichtstoet, groep ‘t Soppegreun en hoe binnen deze groep het carnavalsvirus is overgedragen van vader op zoon!

Link naar Gezien.nl


10-2-2015: Tonca schrijft speciale show voor Leechsjtoet Live!

De laatste jaren zie je tijdens de lichtstoet zowel deelnemers als publiek steeds meer en mooier verlicht in Beek verschijnen. Die creativiteit wordt vanaf nu beloond en gewaardeerd met een VIP-arrangement.


Zorg dat je op tijd op de Markt in Beek bent als "verlicht" carnavalsvierder en zorg dat je opvalt bij de jury. Om half 7 worden de leukst verklede en verlichtste carnavalisten gekozen.


Deze krijgen een speciale prijs: ze mogen mee op de eerste wagen in de lichtstoet en krijgen uiteraard een hapje en drankje aangeboden bij de afterparty.


9-2-2015: Tonca schrijft speciale show voor Leechsjtoet Live!

In De tweede editie van Leechstjtoet Live zal Tonca de muzikale lijn uitzetten! Speciaal voor Leechsjtoet Live! verzorgd de wildste feestband van het zuiden een denderende show, waarbij onder andere Dieter Koblenz en Döbbel Drie Tonca op het podium vergezellen! Deze unieke samenwerking zall zorgen voor een knalgezellige dag, waarbij op een verrassende wijze alle bekende carnavalsnummers langs zullen komen!

Om de beleving voor het publiek onvergetelijk te maken is er een container met speciale effecten ingevlogen om de show te voorzien het nodige licht, confetti en vuurwerk!


6-2-2015: Leechsjtoet LIVE! veel meer dan verlichte optocht

Op de zondagavond van de carnaval trekt traditioneel de enige echte lichtstoet door de straten van Beek. Behalve de lichtstoet is het evenement ondertussen uitgegroeid tot een avondvullend programma. Bezoekers zijn na de optocht in eigen dorp of elders in de regio al vanaf 17.00 uur welkom op de Markt in Beek waar ze met huisband TONCA! en diverse gastartiesten onder het genot van een lekker hapje en drankje in de juiste stem§ming komen onder de noemer. Tonca! and friends on Stage met o.a. Dieter Koblenz en Beeks LVK-finalist Döbbel3.

Om 19.00 uur vertrekt dan de lichtstoet vanaf de Markt waarbij het hoofdpodium zal meerijden in de stoet. Angelina zal zorgen dat “de lempkes oet gaon” in Beek en alle wagens en deelnemers met eigen verlichting optimaal tot hun recht zullen komen. De stoet trekt door Beek tussen de ruim 20.000 toeschouwers die rijendik langs de route staan.

Bij terugkomst van de stoet op de Markt rond 20.30 uur gaat het podiumprogramma door en krijgt de afterparty een apotheose met een groot licht- en vuurspektakel.

Beleef Leechsjtoet LIVE! op de Markt in Beek en voel de sfeer en uitbundigheid als onderdeel van het carnaval vierende publiek op en rond de Markt.


Live uitzending @

Sponsoren

Hoofdsponsor

LEECHSJTOET LIVE!

Countdown